Uitnodiging Wereld Waterdag 2017

February 28, 2017

UITNODIGING
NEDERLANDSE VIERING WERELD WATERDAG
22 MAART 2017

‘There is no such thing as waste water; only water wasted’

 

Op 22 maart aanstaande vieren we Wereld Waterdag. Dit jaar staat deze dag in het teken van Sustainable Development Goal (SDG) 6.3, met speciale aandacht voor afvalwater. U bent van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen. De organisatie van deze dag is in handen van Aqua for All, het Netherlands Water Partnership (NWP), het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Wereld Waternet.

Thema
Wereldwijd wordt 80% van het afvalwater van onze huizen, steden, industrie en landbouw geloosd in de natuur zonder dat het gezuiverd is. Dit heeft ernstige vervuiling van het milieu, verlies van waardevolle nutriënten en andere herwinbare stoffen als gevolg. Daarbij worden 1.8 miljard mensen wereldwijd blootgesteld aan zwaar vervuild water met alle gevolgen van dien.

Het doel van SDG 6.3 is onder andere om het aandeel van ongezuiverd afvalwater te halveren en het hergebruik van water en grondstoffen te verhogen. Afvalwater moet niet gezien worden als een restproduct maar als een waardevolle bron van water, nutriënten en energie. Landen als Nederland en Singapore hebben bewezen dat de kosten van goed afvalwaterbeheer sterk opwegen tegen de voordelen van een beter milieu, een gezonde bevolking en meer economische ontwikkeling en werkgelegenheid.

Wat kunt u verwachten?
We hebben een compact programma voor u samengesteld met interessante sprekers en veel gelegenheid om te netwerken, nieuwe mensen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Sprekers zijn onder andere Anne-Marie Rakhorst (ondernemer en publicist op het gebied van duurzaamheid), Meike van Ginneken (Practice Manager Water Asia, Wereld Bank) en Steven van Rossum (directeur Wereld Waternet). Zij zullen het thema van verschillende kanten belichten: vanuit beleid, de kenniswereld en vanuit financieringsoogpunt.

Daarnaast zal er een nieuw partnerschap tussen de Nederlandse overheid en de Nederlandse drinkwaterbedrijven worden gelanceerd en wordt de ‘Sarphati Sanitation Award’ aangekondigd. Voor het complete en actuele programma, zie de website www.wereld-water-dag.nl/programma


MELD U HIER AAN voor Wereld Waterdag 2017


Datum & tijd:

woensdag 22 maart 2017, van 16.00 tot 19.00 uur
(inloop vanaf 15.30 uur met koffie/thee)

Locatie:
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bezuidenhoutseweg 67
Den Haag (vergeet niet om uw legitimatie mee te nemen!)

 

Met vriendelijke groet,

Aqua for All
Netherlands Water Partnership
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Wereld Waternet